Control-q

Benvinguts al meu website. Jo sóc el Josep Capdevila, i ja porto força anys treballant de dissenyador gràfic.

Vaig introduir-me en el món del disseny gràfic durant els llunyans anys 90 del segle passat, durant una època en que la meva ocupació principal era confeccionar mapes per a producció editorial: mapa-mundis, mapes de continents, guies de carrers… Mentre anava introduint la formidable quantitat d’informació cartogràfica necessària, em vaig anar adonant que cada vegada em trobava més a gust amb la part de la feina destinada a “fer maco” el producte: triar tipografies, colors, decidir el format final, el plegat, treballar portades i contra-portades, triar (i de vegades fotografiar) la imatge que anava a la portada dels mapes…

Paral·lelament a la producció cartogràfica em vaig començar a formar en les inicipients tècniques del disseny i la programació web, i vaig fer les primeres passes en disseny web amb pàgines de negocis locals i de difusió acadèmica (pàgines web d’apunts i treballs universitaris :D). Realment eren això: pàgines web, unes enllaçades amb altres, tot molt artesanal.

Tant va ser així que ben aviat, també degut a altres circumstàncies, vaig entrar a formar part de la plantilla de l’Espai Gràfic, un presitigiós estudi de disseny conegut actualment com a wassabi. En aquest lloc, apart d’aprendre realment de què anava aquesta professió, em va tocar més aviat fer-me càrrec de la producció web que es feia en l’estudi. En aquella època tocava fer tots els papers de l’auca: el disseny, el registre de dominis, la configuració de l’allotjament… en fi, tot, i com no, també dónar d’alta els llocs al Google Directory, els robots encara eren poc abundants…

Tot això va anar passant fins que vam decidir augmentar la família. L’activitat professional meva i de la meva parella no ens deixava prou temps per tenir cura dels nostres dos fills, o sigui que vaig haver de buscar una feina amb un horari més compatible. I així va ser que vaig tenir l’enorme sort d’entrar a formar part del Taller Alborada, que és una altra gran família.

En el Taller actualment sóc el responsable de la secció d’Arts Gràfiques, on fem serigrafia tèxtil (majoritàriament, de vegades marquem d’altres coses), impressió gran format, rotulació, impremta ràpida i multitud d’altres coses, som un taller amb un punt d’artesanal, com els d’abans, i només cal que vingui algú amb una idea al cap que ja hi estem donant voltes a veure què es pot fer, jeje.

A més dels llocs de treball que he anat ocupant al llarg de la meva vida professional, sempre he tingut una certa tendència a embolicar-me en projectes paral·lels de tota mena, personals, per a amics, per a alguna petita empresa, per entitats de tot tipus… I d’aquesta manera s’ha anat modelant els meus coneixements sobre com comunicar coses a través del disseny, sobre com transmetre alguna cosa més que l’estricte contingut d’un missatge, sobre com captar interessos i passions, i a l’hora apassionar-me jo mateix, i cada vegada més, amb aquesta professió.

Deixa un comentari