A Guanta per Castellar del Vallès, i retorn per Sentmenat

A Guanta per Castellar del Vallès, i retorn per Sentmenat at EveryTrail

Distància: 35 km.

Desnivell+: 650 m.

IBP: 40

Una ruta molt típica que porta fins a Guanta des de Castellar. La part més interessant és justament la pujada des de Castellar fins a Guanta, que combina trialeres molt faciletes i pistes en força bon estat. També és molt interessant el retorn des de Guanta fins a Sentmenat.

Sortim de Santa Perpètua per la carretera de Sabadell, i anem fins a Santiga. En el trencant que trobem tot just arribar a la plaça de Santiga, prenem el camí que va cap a la dreta, cap a can Barnola, paral.lels a la riera.

No deixem aquest camí fins que trobem una bifurcació amb un indicador cap a Sabadell a ma esquerra. Seguim aquest camí, el camí de Can Lletget.

Aquest camí ens menarà a la primera pujada significativa. Quan arribem al cap de munt, ens trobarem al polígon de Can Roquetes. Tan bon punt toquem l’asfalt, girarem a la dreta, en direcció a Torre Romeu. Travessarem el parc de Torre Romeu (pel carril bici) i sortirem a la carretera que va al cementiri. Un cop allà, trobarem un trencant; nosaltres seguirem recte, paral.lels a un dels murs exteriors del cementiri, travessarem un bosquet, i arribarem al Santuari de la Salut.

Travessarem la Salut sense variar de direcció, travessarem la ctra. B-1413 i agafarem la pista que ens ha de menar directament a Castellar del Vallès